Cigarrer på menyn när ny vinbar öppnar

Béatrice Becher och Jonas Sandberg öppnar bar
Béatrice Becher och Jonas Sandberg öppnar bar
Cigarrerna har en given plats på Södermalms nya vinbar som öppnar senare i januari.
– Vi gillar verkligen cigarrer, säger Jonas Sandberg som är en av ägarna.

Redan i september kunde Mitt i berätta att Erstagatan skulle få en ny vinbar. Det var restaurangen Karls korvars plötsliga bortfall som gjorde att en ledig lokal fanns tillgänglig.  Sedan dess har sommeliererna Béatriche Becher och Jonas Sandberg snickrat på sin vinbar som kommer att heta Foli.

Vi intervjuade Jonas Sandberg tidigare i höstas:

Vad står på menyn?

Eftersom både Béatrice och jag är sommelierer (Jonas har jobbat på Fäviken och Sturehof, där han även jobbade i hop med Béatrice, reds. anm.) blir det såklart mycket bra vin. Men vi vill inte begränsa oss till det så vi kommer även satsa på bra öl, cocktails mat och cigarrer.

Cigarrer?

– Ja, det är ganska smalt. Men också härligt. Och vi gillar verkligen cigarrer, även om det inte alltid är så lockande att ställa sig ute och röka i vinterkylan så känns det som en härlig grej att ha på menyn.

Erstagatan ligger lite avsides. Vad är tanken där?

– Vi vill gärna vara en destinationsrestaurang. Det finns en bra vibb i det här området med restauranger som Nook, AI-ramen och Pom och Flora. Att Punk Royal och Babette-gänget också öppnar nytt här gör inte saken sämre. Dessutom verkar grannarna verkligen gillar att det händer saker i kvarteret.

Fler vinbarer

Det är långt ifrån den första vinbaren som öppnat i Stockholm den senaste tiden och knappast den sista. Bland annat byter hälsorestaurangen 828 inriktning: från nyttiga nudelrätter till friska viner.

Baren ska heta Dryck och slår upp portarna senare i vår.

Fler recensioner och nyheter om mat och krogliv hittar du här.

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!