ANNONS

Cirkusartist och filmskapare får Huddinges kulturstipendier

kulturpris-huddinge
Sara Runsten och Stephane Mounkassa får årets kulturstipendier.
stephane-mounkassa-fotograf-behover-ej-anges
Stephane Mounkassa.
sara-runsten-foto-below-zero
Sara Runsten.
Nycirkusartisten Sara Runsten från Segeltorp och filmskaparen Stephane Mounkassa från Flemingsberg får Huddinges kulturstipendier 2019.
ANNONS

Huddinges arbetsstipendier för kulturell verksamhet 2019 går till nycirkusartisten Sara Runsten och filmskaparen Stephane Mounkassa.

Sara Runsten är cirkusartist, dansare och fysisk skådespelare och växte upp i Segeltorp. Hon är utbildad på Dans- och cirkushögskolan och har bland annat undervisat på Cirkusgymnasiet, Balettakademin och Die Etage cirkusutbildning i Berlin.

Sedan 2018 driver hon cirkuskompaniet Below Zero. Sara tilldelas 2019 års arbetsstipendium för att kunna fortsätta utvecklas i sin profession, men också för att hon så medvetet arbetar för att stärka och etablera nycirkusen på den svenska kulturscenen.

Ska slutföra långfilm

Stephane Mounkassa växte upp i Flemingsberg och berör i sitt filmskapande ofta teman som rädsla, orättvisa och kärlek. Hans kortfilmer har visats på filmfestivaler världen över. Just nu gör han långfilm av sitt mest uppmärksammande filmprojekt ”Om allt vore på riktigt”, baserad på verkliga händelser.

Stephane tilldelas 2019 års arbetsstipendium för att kunna slutföra sitt långfilmsmanus ”Om allt vore på riktigt”.

Stipendiet dras in

Sara och Stephane får 30 000 kronor vardera. De kan dock vara de sista som får stipendiet, åtminstone på ett tag. Vid kultur- och fritidsnämndens senaste möte beslutades att dra in arbetsstipendiet nästa år för att spara pengar.