ANNONS

5 rulltrappor klara i Citybanan – 45 kvar

Stockholm City fortsatt stängt.
Stockholm City fortsatt stängt.
Rulltrapporna "åter i drift" meddelar SL och Trafikförvaltningen i ett pressmeddelande men de fem som lagats ligger utanför spärrarna och påverkar inte stationen.
– Som vanlig person tänker man kanske inte ens att de ingår i Stockholm City-paketet, säger Christian Hoffmann på Trafikförvaltningen.
ANNONS

Efter att ha demonterats, inspekterats, återmonterats, testkörts och bedömts som säkra är ”SL:s rulltrappor vid Klarabergsgatan åter i drift”.

Det meddelar SL tillsammans med Trafikförvaltningen i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen. Vad som inte framgår är att de fem lagade rulltrapporna har noll inverkan på själva stationen som fortfarande hålls stängd.

Den enda förändringen nu är att man kan åka från bottenplanet av Scandic Continental på Vasagatan upp till Klarabergsgatan.

– Nej det stämmer, de här ligger utanför spärrlinjen och går man där som vanlig person tänker man kanske inte ens att de ingår i Stockholm City-paketet, säger Christian Hoffmann, presstalesperson på Trafikförvaltningen.

Hur många rulltrappor har ni kvar?

– Bortser vi från de här fem rulltrapporna och en som är stängd sedan tidigare så återstår 44 stycken.

När hoppas ni rulla igång själva stationen?

ANNONS

– Vi har inte den uppfattningen än. Det vi gör nu är att gå igenom rulltrapporna och senare i veckan kommer vi veta vilka åtgärder vi kommer behöva vidta. Sen får vi se hur lång tid det tar att åtgärda.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.