Citycon bär ansvar för handskadad pojke

Efter olyckshändelsen har skydd satts upp för lamporna.
Efter olyckshändelsen har skydd satts upp för lamporna.
I september förra året skadade 5-årige Mustafa sin hand svårt på en vass lampa på fasaden till Kista galleria.
Nu har försäkringsbolaget beslutat att Citycon bär ansvar för skadan och att skadestånd ska utbetalas.

– Vi vet inte hur stort skadeståndet blir. Det viktiga är att de har satt upp skydd för lamporna så ingen annan kan skadas, säger pojkens moster Emine Kamak.

5-årige Mustafa Eren Kizil skadade sin hand svårt på en trasig lampa vid Kista galleria i september förra året. Han fick opereras i fem timmar.

Familjen, som bor i Turkiet, fick bekosta operationen och sjukhuskostnaderna på egen hand, och har sedan olyckan krävt skadestånd från Citycon, som driver gallerian.

Nu har försäkringsbolaget funnit att Citycon bär ansvar för den inträffade skadan.

– Citycon har accepterat ansvar för skadan och försäkringsbolaget utreder nu skadans omfattning. Ersättning kommer att utgå i enlighet med skadeståndsrättsliga regler och principer. Familjen har meddelats om detta, säger Anne Ostelius, kommunikationschef för Citycon.

90 000 i sjukvårdskostnader

Hur mycket det blir är inte fastställt än. Familjen, som saknade försäkring, lade ut 90 000 kronor för operation och sjukvårdskostnader.

– Vi har skickat iväg kvitton för utläggen. Framför allt känns det jättebra att de har satt skydd för lamporna, så ingen annan kan skadas, säger Mustafas moster Emine Kamak, som bor i Jakobsberg och som skött kontakterna med Citycon och försäkringsbolaget för familjens räkning.

Hur mår Mustafa idag?

– De var nyss och hälsade på. Han mår bra, men det händer att hans hand svullnar upp ibland när han leker, säger Emine Kamak.