Clabbe är Diggiloos startmotor i sommar

Snart drar succéturnén Diggiloo ut på vägarna igen. Med 80-talet som tema ska årets artister få hela Sverige att gunga. Ny för i år är Claes af Geijerstam som discjockey.

– Det blir precis som i ”Rakt över disk”, säger han.

Under många år ledde Lasse Holm musikprogrammet ”Diggiloo” i SVT. För tio år sedan förvandlades programmet till show, som sedan dess setts av närmare en miljon svenskar. Och snart är det dags igen.

Den 1 juni går startskottet när artister som Charlotte Perelli, Jessica Andersson, David Lindgren och E-type reser till Ronneby och sedan vidare ut i landet.

Årets tema är 80-talet. Den exakta låtlistan har inte spikats än, men publiken kommer att få höra allt från Lena Philipsons ”Kärleken är evig” till Ulf Lundells ”Öppna landskap”. Och utländska hits som ”Private dancer” och ”Paradise city”.

I år har Diggiloo dessutom med sig en discjockey i form av Nackabon Claes ”Clabbe” af Geijerstam.

– Min roll är att ta emot publiken, höja tempot och skicka dem rätt in i showen. Det blir precis som i radioshowen ”Rakt över disk” fast med mindre dansmusik. Att ha mig med när det är 80-talstema passar ju perfekt, jag gjorde ”Rakt över disk” mellan åren 1979 och 1992.

När Clabbe fick frågan att vara med i årets upplaga av Diggiloo tvekade han inte en sekund.

– Det var jätteroligt att de tänkte på mig. Men jag nöjer mig inte med att vara dj, jag vill upp på scen också, spela gitarr och rocka lite. Det blir inga solonummer men på scenen ska jag stå, annars blir jag förbannad.

För Clabbe är det ovant att fylla sommaren med jobb. Som dj är hans tjänster som mest efterfrågade under den mörka årstiden – när folk vill vara inne och dansa.

– Men jag ser verkligen fram emot sommaren och det är inget skitsnack. Som dj saknar jag ofta showkompisar, men nu har jag en artist till vänster om mig och en musiker till höger om mig, det här är en dröm som går i uppfyllelse.

Claes af Geijerstam är en av artisterna i årets upplaga av ”Diggiloo” där temat är 80-talet, något Clabbe kan väl.

Fakta

Avslutar på kunglig mark

Årets upplaga av Diggiloo är den elfte sedan starten 2003.

Tio artister medverkar: Jessica Andersson, Charlotte Perelli, Lotta Engberg, Linda Pritchard, David Lindgren, Claes af Geijerstam, E-type, Andreas Weise, Mojje Johansson och Per Andersson.

Showen sätts upp 22 gånger över hela Sverige. Avslutning i Hagaparken i mitten av augusti.