Min lokala hjälte

Clown med kniv hotade flicka vid Duvboskolan

En man utklädd till clown attackerade elev. Clownen på bilden har inget att göra med händelsen.
En man utklädd till clown attackerade elev. Clownen på bilden har inget att göra med händelsen.
En elev på Duvboskolan blev i morse attackerad av en man utklädd till clown. Han ska ha visat upp ett knivliknande föremål.
– En hemsk upplevelse, säger rektorn Ann Britt Sjöholm.

På tisdagsmorgonen blev en elev på Duvboskolan attackerad av en person med mask och clownkläder.

– En flicka på skolan var på väg till en annan skola där hon också har undervisning, och när hon cyklade dit blev hon attackerad av en man med mask och clownkläder, en clownman. Hon uppfattade att han hade en knivliknande föremål, berättar Ann Britt Sjöberg, rektor på Duvboskolan.

Flickan blev rädd och ökade takten, i samband med det kom en bil körande.

– Då försvann clownen, säger Ann Britt Sjöholm.

Händelsen är polisanmäld. Den utklädde ska ha varit en vuxen man. Ann Britt Sjöholm säger att flickan efter omständigheterna mår bra.

– Hon blev naturligtvis väldigt rädd. Det gick ju bra nu, men det klart det är en hemsk upplevelse. Det skapar också ringar på vattnet och kan öka oron i skolan, sådana här saker väcker ju frågor.

Man har pratat om det inträffade på skolan och gått ut med föräldrainformation. Duvboskolan har också en särskild krisgrupp dit elever kan vända sig vid behov.

Det clownfenomen som drabbat Sverige de senaste veckorna har fått stor massmedial uppmärksamhet. Vid ett par tillfällen har utklädda personer haft kniv och hotat människor, detta är dock första gången i Sundbyberg.

– Det är ett obehagligt och märkligt beteende, inte minst med tanke på det som hände i Trollhättan. Jag hoppas verkligen inte det händer igen, säger Ann Britt Sjöberg.

Mitt i Sundbyberg har haft kontakt med polisens regionsledningscentral som i nuläget saknar vidare information i ärendet.