Flera containerbränder i Danderyd i helgen

Flera bränder under helgen.
Flera bränder under helgen.
I helgen brann det återigen både i papperskorgar och tidningsinsamlingar i Danderyd. Polisen misstänker ungdomar.

Under den gångna helgen brann det på flera platser i kommunen, bland annat i Mörby. Det handlade om papperskorgar och tidningsinsamlingar och brandkåren var ute och släckte bränderna.

– Vi har fått rapporter om bränderna nu på morgonen från kollegorna på räddningstjänsten. Det stämmer att det har brunnit på flera platser och det rör sig om papperskorgar och containrar, säger Alexander Antonian, kommunpolis Danderyd.

Under september drabbades Danderyd också av liknande bränder. Då riktade polisen, brandkåren och kommunen gemensamt fokus mot problemet och informationsmöten i skolorna planerades. Sedan dess har det inte varit några bränder.

– Vi lyckades identifiera ett par ynglingar i närheten av en brand förra månaden och då slutade brinna under en månad. Om det finns några samband från tidigare bränder kan jag inte uttala mig om men det rör sig troligtvis sig om unga personer, säger Alexander Antonian.

Informera om riskerna

Nu planerar polisen för att gå ut till skolan och uppmanar föräldrar om att prata med sina barn och ungdomar om riskerna med att elda.

– Det här måste ju uppmärksammas och vi vill gärna att föräldrar och vuxna ser problematiken i det och pratar med sina barn.

Ett förebyggande arbete som också har inletts är att placera dessa containrar utom räckhåll för andra byggnader för att minimera spridningsrisken.