ANNONS

Två containerbränder i Danderyd under helgen

Det brann på två ställen i Danderyd. Containern är en arkivbild.
Det brann på två ställen i Danderyd. Containern är en arkivbild.
Under lördagskvällen brann det i två containrar nästan samtidigt. Polisen är bekymrad.
– Tyvärr har det brunnit i containrar igen. Det har varit lugnt med bränder ett tag men nu brann det igen på två platser, säger Alexander Antonian.
ANNONS

Under lördagskvällen brann det på två ställen i Danderyd. På bägge platserna handlade det om containerbränder, något som tidigare har bekymrat polisen. Nu var det ett tag sedan det brann men i helgen var det alltså dags igen.

– Vi fick larm om en brand på hortusparkeringen och när polisen anländer var redan räddningstjänsten där och hade släckt branden. Under tiden vi var där kom det annat larm om en ny brand i Mörbyhöjden. Där var det en container för pappersåtervinning som brann, säger Alexander Antonian som är kommunpolis i Danderyd.

Polisen vill ha tips

Bränderna inträffade med ungefär tio minuter mellan varandra. Den första vid 20.30-tiden och den andra vid 20.40 på lördagskvällen. Polisen kan inte koppla bränderna till samma gärningsmän då de saknar signalement och ingen är heller gripen i ärendet.

– Det är gångavstånd mellan de här bränderna men det finns inga vittnesuppgifter. Om någon av era läsare vet något om detta får de gärna höra av sig till oss så vi kommer vidare i ärendet, säger Alexander Antonian.

Täbypolisen som är verksam i kommunerna i södra Roslagen (Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm) har sedan en tid arbetat med ungdomsbrott i fokus. Om det är ungdomar som eldar i containrar kan polisen i dagsläget inte svara på.

Fokus på ungdomsbrott

Däremot har polisen gjort insatser mot droger bland unga. I en del av det arbetet sökte de av Danderyds gymnasium med hundar under hösten. Där påträffades droger och de kunde få tag på både säljare och brukare.

För två veckor sedan gjordes en liknande insats på Viktor Rydberg i Djursholm. Inga droger påträffades under insatsen på VRG men Alexander Antonian ser även det som positivt.

– Självklart är det bra om det inte finns droger på skolorna, det är det vi jobbar för. Men vi vet att det förekommer fast inte just där och då, säger han.

ANNONS