Coop-butik slår igen i Skärholmen

Coop Extra i Skärholmen stänger butiken – troligtvis redan i slutet av september.

– Vi har inte lyckats nå lönsamhet, säger informationschefen Kristofer Myrevik.

Den hårda konkurrensen i Skärholmen centrum blev för mycket för Coop. Om bara några veckor stänger Coop Extra sin butik.

– Vi planerar att stänga den 30 september. Datumet är inte 100 procent spikat än, säger Kristofer Myrevik.

I butiken arbetar 36 fast anställda. Enligt Kristofer Myrevik erbjuds de förmodligen jobb i företagets andra butiker i Stockholmsområdet.

Extra är Coops näst största butiksformat. Butiken öppnade i Skärholmen 2006 men har enligt Kristofer Myrevik inte gjort vinst ett enda år sedan starten.

– Det är alltid jättetrist att stänga en butik. Vi tycker att vi har haft ganska lång uthållighet här, men vi ser ingen potential att vända utvecklingen.

Coop Extra är även postombud. Enligt Kristofer Myrevik pågår diskussioner med Posten om hur servicen ska lösas.

– Vi är måna om att upprätthålla den här servicen, så även om butiken stänger ska vi ha öppet som postombud tills vi hittar en annan lösning.

Ledningen för Skärholmen centrum beklagar stängningen. Vad som händer med den 3 000 kvadratmeter stora butiksytan är inte klart.

– Det är för tidigt att svara på. Men om Coop bedömer att det är svårt att nå lönsamhet måste vi analysera marknaden för dagligvaror innan vi tar ett beslut. Det kan bli en livsmedelsbutik men det kan också bli något helt annat, säger cent­rumchefen Lena Lindvall.

Arbetspendlandet nästan jämlikt

STOCKHOLM En studie som länsstyrelsen har gjort visar att 268 816 män pendlar till arbete utanför den egna kommunen mot 232 172 kvinnor. Sammanlagt är det 500 988 personer.

Uppfattningen tidigare har varit att män pendlar betydligt mer än vad kvinnor gör.

– Kanske har det varit sant tidigare, men nya data visar att skillnaderna egentligen är ganska små, säger Kjell Haglund, analyschef på länsstyrelsen.

Hunddagis flyttar till vårberg efter rivning

Sätra Rivningen av Björksätraskolan vid Sätra IP har börjat. Skolanas gamla gympasal ligger redan i smulor. På området ska det bli 272 tillfälliga studentlägenheter.

– Vi räknar med att de första kan flytta in i januari 2014, säger Hans Stjernberg på fastighetskontoret.

Byggnaden där hunddagiset Lyktstolpen huserat i 15 år ska bli servicelokal för studenterna. Förra veckan flyttade dagiset ut. Ny hemvist för de fyrbenta blir en lokal i Vårbergs sjukhem.

– Vi räknar med att komma i gång inom en månad, säger ägaren Laine Johansson.