ANNONS

Åtalas för flykt från polis och krock med familj

Bilen som mannen ska ha kört och krockat.
Bilen som mannen ska ha kört och krockat.
En man i 30-årsåldern i Bro åtalas för flera grova brott inom loppet av ett halvår i Upplands-Bro och Järfälla. Han ska ha kört bil i två vansinnesfärder. I den ena flydde han från polis i Barkarby och i den andra krockade han med en barnfamilj, enligt åtalet.
ANNONS

Den 8 april i år fick polis syn på en misstänkt bil vid Barkarby outlet. Man hade fått tips om att den använts av mannen, som är känd av polisen för att ha begått trafikbrott tidigare.

Patrullen satte på stoppfunktionen med omväxlande rött och blått ljus, men föraren stannade inte. Han ska ha i stället ha fortsatt mot Enköpingsvägen i riktning mot Bro. Vid ett tillfälle fick polisen syn på föraren och kände igen honom från tidigare ingripanden.

Under jakten ska mannen ha kört mot rött flera gånger, korsat motsatt körfält och varit nära att krocka med en bil i korsningen Enköpingsvägen/Kallhällsleden. Den andra föraren hann dock precis bromsa in.

Polisen avbröt förföljandet och valde att hålla avstånd. Bilen hittades senare parkerad i Bro och mannen påträffades i området.

Ytterligare en vansinnesfärd

Den 25 mars ska han ha krockat med en barnfamilj på Enköpingsvägen i höjd med Björklidsvägen söder om Bro. Samtidigt vållade han en kvinnlig medpassagerare livshotande skador, enligt åtalet.

Föraren till den andra bilen berättade i förhör hur det hela gick till. De var två föräldrar och två barn som var på väg mot Kungsängen, när en bil kom farandes i hög hastighet i motsatt fil.

Bilen hamnade snett, åkte ned i ett dike, tog sig upp i barnfamiljens körfält och krockade med dem. Pappan svimmade en stund, mamman fick kroppsskador – barnen var dock fysiskt oskadda.

Samtliga fördes till sjukhus och den misstänkte mannen greps. Med sig i bilen hade han en kvinna som bröt flera ben i kroppen, däribland revben och ryggkotor.

Han åtalas här för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

ANNONS

Åtalas även för brutalt rån

Vid midnatt den 3 september i år fick polisen in ett larmsamtal.

”De har hoppat på mig och slagit mig så det bara skriker om det. Jag är helt sönderslagen”, sa inringaren – en man som just hade blivit rånad och misshandlad av fyra gärningsmän i Bro. Han hade stämt träff med en av dem och lurats in i en fälla. Plötsligt anslöt tre maskerade personer.

De klädde av honom från topp till tå och höll fast honom, medan mannen han stämt träff med slog honom på knäskålarna med en hammare. De stal hans kontokort, mobiltelefon och tvingade till sig bankkoden.

Han lyckades ta sig från brottsplatsen, knackade på fönstret till en närliggande bostad och fick hjälp av en kvinna. Han lånade hennes telefonen för att ringa 112. Personen som höll i hammaren ska enligt åtalet ha varit mannen från Bro.

Inställning till brotten

Mannen erkänner ringa narkotikabrott för eget bruk, men förnekar resten av brotten.

ANNONS