Bron över Igelbäcken har varit trasig i två år

I slutet på sommaren ska bron bytas ut. Och flyttas för att endast hamna i Sundbyberg.
I slutet på sommaren ska bron bytas ut. Och flyttas för att endast hamna i Sundbyberg.
I två års tid har bron längs med det handikappanpassade gångstråket i Igelbäckens naturreservat varit trasig.
– Snart ligger bron i vattnet. Jag vågar inte gå på den längre, säger Irene Jonsson, som ofta promenerar här.
Bron som ligger precis på gränsen mellan Solna och Sundbyberg ska nu bytas ut i sommar.

I Igelbäckens naturreservat finns flera promenadstigar. En av dem är specialanpassad för handikappade, och passerar en äldre träbro. Enligt Irene Jonsson, som ofta går med sin hund i området, är bron inte lägre säker att gå på.

– Den har varit trasig i två års tid. Jag har vänner som har anmält detta till Sundbybergs kommun och jag vet att även kommunens egna fritidsförvaltning har anmält bron som trasig. Men ingeting görs, säger hon.

Det känns som att den kommer välta vilken sekund som helst.

Irene Jonsson

Enligt henne så får de ovanliga fiskarna i bäcken snart besök.

– Jag har slutat gå på bron. Det känns som att den kommer välta vilken sekund som helst. Det är många som går här så jag kan inte förstå varför kommunen inte fixar detta.

Bron flyttas i sommar

Då bron ofta trafikeras av personer med diverse funktionsvariationer händer det att många med elektriska rullstolar åker över den trasiga bron enligt Irene Jonsson.

– De kan ju väga runt 200 kilo utan passagerare. Det är klart att det blir farligt när de åker över, säger hon.

I ett mejl svarar Jonas Leandersson, projektledare på stadsmiljö- och serviceförvaltningen, att bron ska bytas ut under sensommaren.

Flyttas ca 20 meter norrut för att endast ligga i Sundbybergs kommun

Jonas Leandersson

”Bron ligger precis på gränsen mellan Sundbyberg och Solna. Just nu pågår ansökningar om dispenser från naturreservatets föreskrifter och en anmälan om vattenverksamhet har skickats till Länsstyrelsen. Arbetet med byte av bro planeras att utföras under augusti-september. Då byter även bron läge och flyttas ca 20 meter norrut för att endast ligga i Sundbybergs kommun vilket kommer förenkla ägandeskap och underhållsansvar”, skriver han.

Jonas Leandersson skriver även att bron hålls under uppsikt men kommunen har bedömt att det inte finns någon risk för dem som nyttjar bron.