ANNONS

Corona stoppar inte 77-åriga Inger från att gymma

Inger Tobell, 78-årig Gåshagabo, frågade om M3 Gym kunde ställa ut en roddmaskin utomhus eftersom hon inte får träna inomhus, pga corona. Det gick bra. Underbart, tycker Inger.
Inger Tobell håller sig i form och får samtidigt sol på näsan.
Coronovisruset hindrar inte Inger Tobell från att hålla sig i form.
Den 77-åriga Gåshagabon bad M3 Gym att ställa ut en roddmaskin åt henne.
– Det var fantastiskt skönt att träna i solen, säger hon.
ANNONS

I vanliga fall är Inger Tobell en trogen kund hos M 3 Gym i Gåshaga. Men covid 19-epidemin satte stopp för hennes träningspass inomhus. Efter några veckor blev abstinensen för stor. Hon gick till gymmet och frågade om personalen kunde sätta ut en roddmaskin åt henne.

– Det gick bra, de var så hjälpsamma! Jag rodde i en och en halv timme i solen. Det var fantastiskt skönt. Det blir definitivt fler gånger, säger hon.

Lever isolerat

Och Inger fick inte bara motion under sitt träningspass. Hon fick också kontakt med människor som gick förbi och tyckte att det såg härligt ut.

– Det var jätteroligt att få prata med folk, som blev glada av att se mig och ville göra likadant. Som det är nu lever jag väldigt isolerat. Jag är änka och träffar inte någon. Det är jättetufft, säger hon.

Inger Tobell, 78-årig Gåshagabo, frågade om M3 Gym kunde ställa ut en roddmaskin utomhus eftersom hon inte får träna inomhus, pga corona. Det gick bra. Underbart, tycker Inger.

”Jag älskar att styrketräna”, säger Inger Tobell som ser till att hålla sig i form under coronakrisen. Foto: Privat

Innan Inger Tobell blev pensionär var hon fysioterapeut, med inriktning på idrottsskador, och jobbade med friidrottslandslaget under 15 år. Intresset för träning har hon kvar. Hon går stavgång, går på gym och gör träningspass i hemmet. I dessa tider är det extra viktigt att tänka på hälsan, menar hon.

– Jag har ett strikt schema som jag går efter för att hålla kroppen i trim. Men det är viktigt att träningen inte känns som ett tvång. Det ska vara roligt att hålla sig i form. Jag älskar att träna, säger hon.

ANNONS

Personalen applåderade

Styrketräning och balansövningar är extra bra för äldre, betonar hon. Hon ser fram emot fler roddturer utanför M 3 Gym, och är glad över personalens engagemang.

– Jag fick applåder av dem som stod vid disken när jag började ro. Det var jättetrevligt!

stötta lidingö

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.