ANNONS

Coronakrisen gav konditorn Susanne modet att starta eget

Susanne Olsen
"Jag fixar inte att göra ingenting", säger Susanne Olsen i Lindholmen. Nu driver hon sin konditors- och cateringverksamhet från Hökeriet.
När coronakrisen kom blev Susanne Olsen i Lindholm av med sitt konditorjobb.
– Först bröt jag ihop i två dagar. Sedan sa jag till mig själv att jag måste ta tag i min framtid, säger hon.
Nu driver hon eget och är mitt uppe i studentsäsongen.
ANNONS

Hur det än är med alla restriktioner vill människor ändå försöka fira sina högtider så gott det går. Så trots coronatider får Susanne Olsen en hel del beställningar på tårtor till studentmottagningar.

– Någon har bjudit in många gäster och har beställt flera tårtor. De ska vara i trädgården och folk får komma i mindre grupper. Andra ska vara färre men vill ända ha en mottagning. Folk hittar sina lösningar och det tror jag är bra. Det är fint att studenters får bli firade.

Från Såstaholm till Hökeriet

På två månader har livet förändrats mycket. I mars var hon anställd som konditor på Såstaholm men blev av med jobbet när krisen kom.

– När jag blev uppsagd bröt jag först ihop i två dagar. Sedan sa jag till mig själv att jag måste ta tag i min framtid. Så började jag ringa runt för att ta ta reda på hur man gör för att starta eget. Jag vill ju fortsätta med mitt yrke. Det kändes bra när Lisen Nelzén på Hökeriet erbjöd mig att vara hos henne.

Hökeriet, köket

 Köksfönster på Hökeriet.

Nu driver hon företaget Susannes ljuvliga bakverk. Hon gör sina tårtor, kakor och bröd i Hökeriets kök. Och bakverken levereras direkt till kundens dörr. Då behöver inte coronan utgöra något hinder för kunder som måste hålla nere på kontakterna.

Även om det var trist att bli av med jobbet har en del faktiskt blivit bättre. Som att hon nu har väldigt nära till jobbet. Hon bor granne med Hökeriet.

– Jag vill försöka skapa min egen framtid och inte gå arbetslös. Försöka hitta min väg. Jag har inget att förlora på det. Jag tror att det är ett bra läge nu.

ANNONS

stötta vallentuna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.