ANNONS

Coronaviruset stoppar Rudbecks samarbete med skola i Bologna

Rudbecks samarbete med skola i Bologna ställs in pga coronaviruset
Elever på Rudbeck skulle ha fått åka till Bologna och kanske strosa på Piazza Maggiore (bilden) i mars. Men samarbetet har nu avblåsts.
I nästa vecka skulle gymnasielever från Bologna ha kommit och besökt Rudbeck, men samarbetet har nu ställts in på grund av coronaviruset.
ANNONS

– Det beror på att de har fått reseförbud och att skolan i Italien har stängts, säger Linus Nygren, skolchef för gymnasiet i Sollentuna.

Senare i mars skulle elever på Rudbeck ha åkt till Bologna för att hälsa på skolan där, men även den resan är skrinlagd.

”Vi förstår deras oro”

I går kväll bekräftades det första fallet av coronaviruset i Stockholm och oron för smittspridning ökar. Många föräldrar i Sollentuna har hört av sig för att höra hur de ska tänka inför måndagen då eleverna återvänder från sportlov.

– Vi förstår deras oro. Det vi gör är att följa den information folkhälsomyndigheten och UD lägger ut på sina hemsidor. Jag tittade senast i morse och då fanns inget som gör att vi behöver vidta några åtgärder, säger Linus Nygren.

Så de elever som är lite småhostiga eller har halsont ska gå till skolan på måndag om de skulle ha gjort det i vanliga fall?

– Har de haft semester i Wuhan i Kina så bör de stanna hemma, men har de bara varit på skidsemester i exempelvis Österrike så är det bara att tänka precis som vanligt.

Resonerar grundskolorna i Sollentuna likadant som ni på gymnasiet?

– Jag har inte haft kontakt med dem i dag, men i går pratade jag med grundskolechefen och förvaltningschefen och då hade vi samma uppfattning, säger Linus Nygren.

ANNONS

”Följer nu utvecklingen”

Senare under fredagen la Sollentuna kommun upp information om coronaviruset på sin hemsida och utbildningskontoret skickade ut rekommendationer till alla skolledare i kommunen.

– Vi har även informerat de fristående verksamheterna. Kommunen följer nu utvecklingen och får underlag via samverkande myndigheter. Våra riktlinjer baseras på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bekräftad information hos Stockholm Smittskydd, säger Linda Ekstrand, chef för utbildningskontoret i Sollentuna.

Här finns informationen på Sollentuna kommuns hemsida.

Och här finns den information som Folkhälsomyndigheten har gått ut med till skolor och förskolor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.