Wille Crafoord:”Jag saknar Ålsten varje dag”

Wille Crafoord blir nu moderator vid ett politiskt seminarium i Bromma.
Wille Crafoord blir nu moderator vid ett politiskt seminarium i Bromma.
Den 21 mars anordnas ett politiskt seminarium med artisten Wille Crafoord i spetsen. En fråga som ligger honom varmt om hjärtat är exploatering och bostäder i Gamla Bromma.
– Det ju en balansgång mellan att bevara det fina och se till att det går in i en ny tid med viss värdighet, säger han.

Den 21 mars börjar valrörelsen i Bromma, Västerleds trädgårdsförening bjuder in till ett seminarium där representanter för samtliga partier i Stadshuset kommer medverka för att svara på frågan ”Vad vill politikerna med Bromma?”

Moderator för evenemanget är artisten och musikern Wille Crafoord som vuxit upp i Ålsten. För honom känns det självklart att engagera sig politiskt.

– Jag är alltid engagerad, allting är i slutändan politik, det är snarare svårt att att inte engagera sig. Jag vill bidra till att åtminstone göra argumentationen tydligare, så att folk överhuvudtaget engagerar sig, säger han.

Förutom trafik och trygghet kommer politikerna också prata om exploatering och bostadsbyggande, vilket är frågor som ligger Wille varmt om hjärtat.

– Om man är förälskad i ett område som gamla Bromma, så är det ju en balansgång mellan att bevara det fina och se till att det går in i en ny tid med viss värdighet. Man vill ju inte heller att det ska bli ett museum, all form utav utveckling är otroligt viktig men man måste ibland gå varsamt fram, så att man behåller områdets karaktär.

Idag bor Wille Crafoord på Södermalm men han längtar tillbaka varje dag.

– Det känns väldigt fint att ha någonstans på jorden där man hör hemma. Jag längtar tillbaka varje dag, men att längta är också någonting fint. Jag är här ganska ofta ändå då jag har barn som spelar basket i Alvik.

Wille växte upp i ett hus på Örnbogatan i Ålsten.

– Det var underbart, det bästa jag har gjort. Det kändes som att man bodde väldigt nära naturen. Varje vår tumlade det ut små rävungar på tomten, vi hade som en liten backe bakom huset där de höll till.

 

Fakta

Seminarium på Bromma gymnasium

När: Onsdagen den 21 mars 2018 klockan 18-21
Var: BROMMA GYMNASIUMS AULA

Det är gratis och anmälan görs här!

Källa: Västerleds Trädgårdsstadsförening