ANNONS

Croissantsemlan – en populär korsning på Nockeby bageri

brom, semlor, 2020. Nockeby Bageri. Isabelle Sälling.
Isabelle Sälling håller upp en croissantsemla, en korsning av en vanlig semla och en fransk croissant.
De bakar stora, de bakar små, de bakar några med mandel på. Croissantsemlan är populär på Nockeby bageri. Förra året såldes flera hundra.
– Vi toppar den med mandel, säger Isabelle Sälling.
ANNONS

Bakom glasdisken inne på bageriet vid torget står små semlor med trekantiga florsockerpudrade lock. Men här finns förstås även de klassiska och korsningen croissantsemlan.

Den har allt som en vanlig semla har, förutom brödet och toppingen.

– Vi har i mandelmassa, sedan toppar vi den med rostad mandel, sedan har vi på grädde, lock och så mer mandel på toppen, säger Isabelle Sälling, som jobbar på bageriet.

brom, semlor, 2020. Nockeby Bageri. Isabelle Sälling.

Foto: Christian Lärk.

På förra årets semmeldag såldes 210 stycken croissantsemlor. Men det betyder inte att den klassiska semlan behöver känna sig hotad.

– Nej, den sålde vi nära 1 300 av, säger Isabelle Sälling.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.