ANNONS

AIKs Crystel Bittar Årets stjärnskott i ligan

Crystel Bittar i en match mot Alvik.
Crystel Bittar i en match mot Alvik.
Basketligan Dam har valt ut AIK Baskets lagkapten Crystel ”Bella” Bittar som vinnare av utmärkelsen ”Årets stjärnskott”. Den 20-åriga pointguarden, med Solna Vikings som moderklubb, har dessutom kallats till landslagsuppdrag i sommar.
ANNONS

– Ja, jag har blivit kallad, sedan får vi se om jag tar en plats i laget. Om det går vägen – så blir det EM. Annars är jag hemma och kör på individuell träning och fokuserar mycket på rehabilitering och styrka, säger Crystel Bittar till AIK Baskets hemsida.

AIK Basket, Crystel Bittar

Crystel Bittar dribblar i en match mot EOS.

Hon bor vid Solna Centrum, nära till både Solnahallen och Vasalundshallen, och förklarar sin succé under säsongen med ”träning, träning och ännu mera träning”.

”Lätt att spela med laget vi haft i år”

– Det är kul att träna och spela när man får tillit och får ta mycket ansvar av coacher! När det är kul och motiverande och jag känner att jag är i en bra situation så tror jag att det i sin tur är lätt att det speglas på planen. När det kommer till laget hjälper det att alla är motiverade och utmanar varandra på träningarna. Det är lätt att spela med laget vi haft i år, både spelmässigt och karaktärsmässigt.

Att ha kul är det viktigaste

Att ha kul är en nyckel för att nå framgång, tror Crystel Bittar.
– Det är det viktigaste. Så länge man har kul och omringas av bra människor kan man komma långt. Men annars skulle jag väl säga att det krävs så mycket mer än de träningarna man har med laget. Man kan ha kul och samtidigt träna hårt. Ensam tid i hallen eller individuellt med coach. Det är värt det, speciellt när man ser resultat, säger hon.

”Vi följer hennes utveckling med spänning”

Så här låter Svenska basketförbundets motivering till att Crystel Bittar utsågs till Årets Stjärnskott i ligan: ”En härlig attityd och ett spel för att backa upp det visade årets stjärnskott prov på. Trots en tuff säsong för laget lyckades hon att prestera på toppnivå och vi följer hennes utveckling med spänning. Årets stjärnskott är Crystel Bittar, AIK Basket.”