Curres corner är till salu på Blocket

Pub Bollmora skulle flyttas till Hammarbybacken. Men nu ändras planerna och byggnaden är till salu igen.Foto: Chris Anderson
Pub Bollmora skulle flyttas till Hammarbybacken. Men nu ändras planerna och byggnaden är till salu igen.Foto: Chris Anderson
Curres Corner med bardisk, bord och stolar är till försäljning på Blocket. För 400 000 kronor kan någon få hämta hela byggnaden.

För två år sedan serverades den sista ölen på Pub Bollmora, eller Curres Corner som restaurangen hette i tio år.

Det kända haket har sedan dess stått oanvänt. Ända fram tills nu, då en annons om försäljning av rubb och stubb – väggar, tak och inredning – dök upp på Blocket.

Säljare är Daniel Karlström, som köpte huset av pubens siste ägare Burhan Tuncer.

– Vi hade tänkt ha den på toppen av Hammarbybacken, men nu bestämde vi att vi ska bygga nytt i stället och då måste vi sälja restaurangen, säger han.

Är någon intresserad?

– Ja, några har väl hört av sig.

Så puben kan hamna lite varstans i Sverige?

– Nja, hittills är det faktiskt bara stockholmare som visat intresse.

Curres corner fick sitt namn efter Curt Gustavsson som mellan 1965 och fram till slutet av 1990-talet hade en kiosk och ett gatukök i Bollmora.

När gatuköket av nästa ägare förvandlades till restaurang fick kunderna rösta fram ett namn och det var då som Curres corner föddes.

De sista åren fick krogen heta Pub Bollmora – allt för att tvätta bort det skamfilade rykte som puben under åren dragit på sig.

Men de flesta Tyresöbor fortsatte att kalla den Curres corner.

Marken som krogen står på ska användas till hyresrätter.

Vi hade tänkt ha den på toppen av Hammarbybacken.

haveri direkt för nya båtbottentvätten

VISSVASS Knappt en vecka hade båtbottentvätten i Vissvass varit igång så behövde den stängas. Ett havererat batteri låg bakom.

– Det är synd för det ringer folk hela tiden och vill boka tid. I måndags var det säkert mellan 25 och 30 som ville komma, säger Krister Byström på kommunens arbetscentrum som sköter tvätten.

Ett nytt batteri och en ny batteriladdare har beställts, men hade inte anlänt i slutet av förra veckan.