ANNONS

Cykelfest på Sturebyskolan

Flera hundra kom till cykeldagen på Sturebyskolan på söndagen. Föräldraforumets arbete för att få fler att cykla - och cykla säkert - hyllas och inspirerar andra skolor.
ANNONS

Vädergudarna var inte direkt på Sturebyskolans sida. Trots att det blåste nordlig vind och var kallt kom det flera hundra till cykeldagen på Sturebyskolan.

– Det var bra snurr på loppisen och lotteriförsäljningen, säger Stephan Ray, engagerade i föräldraforumet på Sturebyskolan, som anordnat dagen.

Syftet med dagen ar att öka trafiksäkerheten kring skolan och informera om cykelsäkerhet. Trafikborgarrådet Daniel Helldén var på plats och klippte band, vilket markerade invigningen av en rad åtgärder som trafikkontoret vidtagit i skolans närmiljö.

– De hyllade också Sturebyskolans föräldraforums engagemang och sa att det spridit ringar på vattnet till andra skolor, säger Stephan Ray.

Det är betydligt färre barn som cyklar till skolan idag, än vad det var för 15-20 år sedan. Det vill både trafikkontoret och föräldraföreningen ändra på. Bland annat har det gjorts en timglasbusshållplats på den ganska hårt trafikerade vägen till skolan, så att bilar inte kan köra om bussen när barnen kliver av, och anlagts fartgupp för att dämpa hastigheten.

– Många föräldrar kör ju sina barn till skolan även om de bor ganska nära. Det blir mycket trafiken och risken ökar för att det ska hända en olycka. Just nu pågår en liten kampanj på skolan för bilfria veckor. Om fler cyklar eller promenerar är det väldigt positivt, både ur trafiksynpunkt och miljösynpunkt, säger Stephan Ray.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.