Cykellopp stoppar Fagersjös enda buss

Cykelfesten ställer till det för övriga trafikanter.
Cykelfesten ställer till det för övriga trafikanter.
En fest för cyklisterna – en mardröm för övriga trafikanter. Cykelloppet Velothon stänger av Magelungsvägen på söndag. Hårdast drabbas Fagersjöborna.

Velothon Stockholm är ett motionslopp för cyklister som går från Rålambshovsparken ner mot Nynäshamn och tillbaka till Rålis igen. Det kommer att påverka trafiken rejält.

Magelungsvägen förbi Farsta kommer att vara avstängd klockan 9.40-14.40 på söndag. Den som vill ta sig fram med bil hänvisas till Ågesta Broväg och Fagersjövägen, där bilar kommer att släppas fram i luckor mellan cyklisterna.

Busslinje 165 som trafikerar Fagersjö kommer att vara indragen under loppet. Resenärerna hänvisas till spårbunden trafik – vilket för den som bor i Fagersjö betyder en promenad på ett par kilometer.

Arrangören till Velothon lovar dock att sätta in en ersättningsbuss.

– Den kommer att hämta upp boende på busshållplatserna för färd till och från Hökarängens tunnelbanestation, säger Sanna Friborg, pressansvarig för Velothon.

Jenny Törnqvist som bor i Fagersjö och ska till jobbet på söndag är inte imponerad.

– Ingen vet när ersättningsbussen går. Vi är ganska inlåsta och har man som jag en tid att passa blir det ganska svårt.

För att underlätta planeringen har Velothon delat ut kartor i brevlådorna i Fagersjö.

– Det är tråkigt att man blir drabbad. Därför vill vi vara ute i god tid och informera så att man kanske kan ändra eller anpassa sina planer för dagen, säger Sanna Friborg.

Andra busslinjer som påverkas av loppet är 173, 181, 184, 830, 831 och 833. Resenärer uppmanas kolla SL:s reseplanerare för detaljerad information.