ANNONS

Nu kan du laga cykeln i containern på torget

– Vi är cykelnördar och gör det här för att det är kul, säger Linus Segerstedt.
– Vi är cykelnördar och gör det här för att det är kul, säger Linus Segerstedt.
Det är trångt med cyklar utanför t-banan i Bagis. Nu kan den som fått punktering snabbt få hjälp i cykelcontainern som igår öppnade på torget.
ANNONS

I containern står Linus Segerstedt och torkar av ramen på en nylagad cykel. En bit längre in sitter kollegan Joel Jansson och skruvar på en annan.

Igår slog de upp porten till sin mobila cykelverkstad. Det är tredje året i rad som de hjälper Bagarmossenborna att laga sina cyklar.

Varför en container, blir det billigare att laga cykeln då?

– Nej det är dyrare att stå här. Men vi är inte dyrare än andra verkstäder. Tanken är att det är en service att vi är nära snarare än billigare, säger Linus Segerstedt.

Resten av året arbetar han som vaktmästare och håller på med musik och Joel Jansson arbetar som cykelbud.

– Vi gör ju det här för att vi tycker det är kul. Vi är cykelnördar, annars skulle vi inte stå här, det är inte så lönsamt, säger Linus Segerstedt.

Hur många kunder de får beror lite på vädret.

– När det är varmt så står man och snackar med folk och bjuder på kaffe, förra året hade vi även parasoll, säger Linus Segerstedt.

När de startade verksamheten bodde båda två i Bagarmossen, nu har Linus Segerstedt flyttat men tycker det är roligt att komma dit.

ANNONS

– Det är intressant att stå här och följa det som händer i stadsbilden. När man står på ett torg en hel dag ser man små triviala händelser som skapar en känsla. Som en dam som alltid kommer hit på förmiddagarna och sitter på bänken där och tittar. Eller en man som alltid gå förbi med hunden.

De blir också själva en del av torget.

– Det är många som kommer hit och pratar. Förra året hade vi ett gäng som alltid hängde här och snackade på väg till jobbet.

Containern kommer att vara kvar till midsommar.