Cykelvägar grävs upp när elnätet byggs om

Cyklister får räkna med byggstök på delar av sina resor, fram till oktober 2018.
Cyklister får räkna med byggstök på delar av sina resor, fram till oktober 2018.
Cyklister på sträckorna Bredäng-Liljeholmen och Örby-Liljeholmen får räkna med uppgrävda banor framöver.
Orsaken är att Ellevio ska bygga om elnätet.

Det är regionnätsledningarna som ska bytas ut längs sträckorna. Varje gammal kabel ska ersättas med flera nya för att öka kapaciteten och minska elavbrotten. Samtidigt ska man förstärka delar av det lokala elnätet i områdena. Dessutom passar Stokab på att lägga rör, för att kunna dra fibernät i dem vid senare tillfälle.

– Det är ett jättestort projekt som drar i gång i början av juni. Människor kommer att märka det när vi börjar gräva upp gång- och cykelvägar. Trafiken kommer att behöva ledas om längs vissa sträckor under vissa perioder, säger Jonatan Björck, presschef vid Ellevio.

Han betonar att man ska jobba i etapper och återställa gång- och cykelbanorna efter hand. Exakt hur man ska jobba och var man ska börja diskuterar Ellevio nu med sin entreprenör.

– På de sträckor som är extra berörda ska vi satsa mycket på information. Vi kommer också att lägga ut information på vår webbsida om arbetet, säger Jonatan Björck.

Ellevio kommer inte att behöva bryta strömmen i områdena för att genomföra arbetena.

Sträckan Örby-Liljeholmen ska vara klar i juli 2018. Sträckan Bredäng-Liljeholmen ska vara klar i oktober 2018. Då ska också projektet i sin helhet vara klart.