ANNONS

Cykelvägarna börjar sopsaltas efter nyår

Det regionala cykelstråket Rinkeby- Ursvik- Kymlinge- Kista kommer att sopsaltas även i år
Det regionala cykelstråket Rinkeby- Ursvik- Kymlinge- Kista kommer att sopsaltas även i år
En Sundbybergscyklist skrev för snart ett år sedan in till kommunen och önskade sig sopsaltning av de cykelbanor som ingår i huvudnätet i kommunen.
Nu ser hen ut att få gehör. Från och med januari ska staden sopsalta delar av huvudcykelstråken.
ANNONS

Sopsaltning av kommunens huvudstråk skulle göra det både lättare och säkrare för dem som jobbpendlar på cykel menar brevskrivaren.

Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden, håller med. Han skriver som svar på medborgarförslaget att Sundbyberg ihop med Solna kommun testat sopsaltning längs Enköpingsvägen redan vintern 2015/16. Då var man dock inte så nöjd med resultatet, eftersom man gjorde för få insatser per dygn.

Bättre gick det förra vintern då kommunen slog sig ihop med Stockholm stad och sopsaltade det regionala cykelstråket som passerar Rinkeby- Ursvik- Kymlinge- Kista. Samma sträcka kommer därför att sopsaltas även i år.

Från och men januari nästa år kommer kommunen också att sopsalta delar av Sundbybergs huvudcykelstråk. Kostaden för att sopsalta är dock 3-5 gånger högre än att snöröja på traditionellt sätt skriver Stefan Bergström, varför man behöver börja etappvis.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.