Fler ska cykelpendla: Cykelfrämjandet och staden i ny satsning

Luhr 2018 split
Katarina Luhr (MP) uppmuntrar företagen att delta i satsningen med målet att öka cykelpendlingen minst 5 procent.
Fler ska trampa till jobbet.
Cykelfrämjandet och Stockholms stad locka minst 100 företag att satsa på cykeln.
– Du får friskare medarbetare som presterar bättre, lockar Katarina Luhr från Miljöpartiet.

Projektet ”Cykelvänligast i Stockholm” kommer att pågå i tre år. Cykelfrämjandet och Stockholm stad sjösätter nu cykelsatsningen där minst 100 företag ska delta. Målet är att andelen cykelpendlare på de deltagande företagen ska öka med minst 5 procent.

”Modern och attraktiv arbetsgivare”

Enligt miljö- och klimatborgarrådet  Katarina Luhr (MP) finns flera fördelar för företagen som blir mer cykelvänliga och får upp cykelpendlingen bland de anställda.

– Det finns många fördelar med att uppmuntra och stötta sina medarbetare att cykla. Du får friskare medarbetare som presterar bättre, profilerar dig som en modern och attraktiv arbetsgivare samtidigt som du bidrar till bättre framkomlighet, minskade klimatutsläpp och renare luft i Stockholms stad, säger Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd i Stockholms stad.

Cykelverkstad hos de bästa

De deltagande företagen kommer att kunna checka av hur cykelvänliga de är genom ett schema med olika nivåer. På första nivån finns det cykelparkering, tjänstecyklar, hjälmar, pump och cykelombud på arbetsplatsen.

De som blir riktigt vassa och kommer till översta nivån i cykelvänlighet har exempelvis cykelverkstad och dörröppnare på arbetsplatsen.