Cykelverksamheten i Mörby utvecklas

Mårten Thorslund
Mårten Thorslund, projektledare, tycker att cyklarna de hittills fått in håller hög standard.…
Nu börjar cykelverkstaden i Mörby - en filial till En utsträckt hand - att ta sin form. Herr- och damcyklar står högst på önskelistan.

Projektet med att samla in cyklar till nyanlända utvecklas allt mer. En imponerande rad cyklar står uppställda i verkstaden nära Mörby centrum men här efterfrågas nu fler dam- och herrcyklar. Tanken är att nyanlända med sämre ekonomi ska kunna ta sig runt på cykel utan att lägga tusenlappar på en ny. Mårten Thorslund, projektledare, tycker att cyklarna de hittills fått in håller hög standard.…
– I Danderyd och Täby där vi är verksamma har vi det rätt gott ställt så det är inget skrotupplag, det är bara lite småjusteringar som behövs göras, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Ett år sedan familjen kom till Enebyberg
Av de tolv som redan är engagerade i att rusta upp cyklar eller iordningsställa lokalen finns fem nyanlända som ursprungligen kommer från Eritrea, Syrien och Afghanistan och som har varierad erfarenhet av både cyklar och det nya språket.
– Det här blir en form av etablering där man lär sig mer svenska och får mer svenska kontakter, säger Mårten som nu hoppas att fler nyanlända tar kontakt med gruppen för att få en cykel.

LÄS OCKSÅ: Moduler ska lösa bostadsbristen