Cyklar till Paris för sjuka barn

Team Rynkeby Täby med Krister Ledberg i spetsen.
Team Rynkeby Täby med Krister Ledberg i spetsen.
På fredag hoppar Täbygänget upp på sina cyklar. Och drar till Paris. Tillsammans har de samlat in över en halv miljon till Barncancerfonden.

Resan är ungefär 130 mil lång och görs på cykel. På fredag trampar Team Rynkeby Täby iväg mot Frankrikes huvudstad Paris.

De 48 deltagarna ska sitta på sadeln i en vecka, under ledning av kapten Krister Ledberg från Täby kyrkby.

– Det känns bra. Vi är förväntansfulla och några är nog lite nervösa, säger han.

Under våren har laget tränat, jagat sponsorer och samlat in pengar. Tillsammans har de fått in ungefär 600 000 kronor som ska överlämnas till Barncancerfonden.

– Vi har lyckats bra både med att få ihop ett lag och att samla in pengar.

Idén är ursprungligen från Danmark. Där bestämde sig några anställda på företaget Rynkeby för att cykla till Paris för ett par år sedan. Överskottet från pengarna som samlades in till resan skänktes till Barncancerfonden. Sedan har projektet växt.

I år deltar sammanlagt 800 cyklister i 17 lag från både Danmark och Sverige. Team Rynkeby Täby är ett av fyra svenska lag. Sammanlagt har de svenska lagen dragit in över två miljoner.

– Det här är en chans att hjälpa barn och familjer som har det svårt. Dessutom har vi fantastiskt kul och får vara med om en tuff ­fysisk utmaning, säger Krister Ledberg.