ANNONS

Cyklisten som förargar och förvånar i Stockholmstrafiken

Läsarbild, Cyklist
Den bokläsande cyklisten trampar avslappnat fram genom rusningstrafiken vid undergången under Roslagsbanan i Bergshamra.
I eftermiddagsrusningen på cykelsadeln. Knappast läge för bokläsning. Eller? Cykelpendlaren Fredrik Schönemanns bild på en medtrafikant förargar och förvånar Stockholmstrafikanterna.
ANNONS

Cykelpendlaren Fredrik Schönemann trodde knappt sina ögon. När han på tisdagseftermiddagen trampade hem från jobbet i Bergshamra mötte han en cyklist som i godan ro läste en bok medan han tog sig fram i trafiken. Tillsynes utan att röras i ryggen av bilar och cyklar runtomkring sig.

– Jag har aldrig sett något liknande, det var rejält med trafik i båda riktningarna men han verkade helt oberörd. Min första tanke var att det var idiotiskt, ur trafiksäkerhetssynpunkt är det ju inte speciellt smart, säger Fredrik Schönemann, som fotade lässtunden med hjälp av en kamera han har monterad på cykelstyret.

Spekulationer om bokvalet

Fredrik Schönemann publicerade bilden i Facebookgruppen Vi som cyklar i Stockholm, och där berättar flera personer att de tidigare har sett den bokläsande cyklisten. Några har reagerat upprört, men cyklisten får även uppmuntrande ord, och det spekuleras för fullt kring vilken bok det är som har fängslat honom.

Är du cyklisten på bilden? Hör gärna av dig till oss och berätta vad det är du läser!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.