ANNONS

På Cykloteket i Häggvik kan 70-plusare få mekarhjälp utomhus

vice butikschef på Cykloteket i Häggvik i Sollentuna Malcolm Hardie. De kan ta emot cyklar via lastingången om någon i riskgrupp behöver få sin cykel servad io coronatider och inte vill gå in i butiken.
Vice butikschefen Malcolm Hardie visar baksidan där Cykloteket kan ta emot cyklar via lastingången om någon i en riskgrupp behöver få hjälp.
Många av Sollentunas företagare kämpar hårt och gör vad de kan för att hålla affärerna igång så gott det går i coronakrisen, ofta både för kundernas skull och sin egen.
Ibland krävs kreativa lösningar.
Cykloteket i Häggvik har hittat sitt eget sätt att nå sina äldre kunder.
ANNONS

Våren är i antågande och det är högsäsong för cykelfix. På Cykloteket i Häggvik är det ”full ruljans” som vanligt i april – men med ett undantag: De äldre kunderna är som bortblåsta.

– Ja, så här års brukar vi alltid ha ett jättestort flöde av pensionärer som kommer för att få hjälp att fixa sina cyklar. Särskilt på förmiddagarna. Nu kommer de inte hit över huvud taget, säger Eszter Simone, butikschef på Cykloteket i Häggvik.

Eszter Simone, butikschef på Cykloteket i Häggvik.

Eszter Simone, butikschef på Cykloteket i Häggvik. Foto: Linnea Gustafson

”Tror inte de har slutat cykla”

Hon och de andra i personalen reflekterade kring att inga äldre syntes till i butiken.

– Jag tror inte att de äldre har slutat cykla, tvärtom är det nog många som vill cykla nu när man helst ska undvika kollektivtrafiken. Så behovet finns, men jag tror att de äldre helt enkelt inte vågar sig hit nu.

Ringklocka på baksidan

Men problem är till för att lösas. Nu tar Eszter Simone och hennes kolleger emot alla 70-plusare på butikens baksida så att de slipper gå in i butiken och riskera att komma för nära andra kunder.

vice butikschef på Cykloteket i Häggvik i Sollentuna Malcolm Hardie. De kan ta emot cyklar via lastingången om någon i riskgrupp behöver få sin cykel servad io coronatider och inte vill gå in i butiken.

Många äldre tycks dra sig för att gå in i butiken, och det gör de ju rätt i enligt Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer. Men Malcolm Hardie och hans kolleger hjälper gärna till och fixar cykeln utomhus och tar emot 70-plusare via butikens baksida. Foto: Åsa Sommarström

– Vi har en ringklocka på baksida. Det är bara att ringa på där och sedan försöker vi hjälpa till med cykeln utomhus så långt det bara går. På så sätt hoppas vi att de som tycker att det är otäckt att gå in i butiken vågar komma hit med sin cykel. Vi vill ju gärna uppmuntra de som är äldre att fortsätta cykla och inte bli sittande hemma, säger hon.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.