Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – om golfsugna Lidingöbor håller med om det är dock inte säkert.

De nya gräsområdena på Ekholmsnäs är minst sagt efterlängtade, och trycket från medlemmarna är stort.

– Folk tjatar rätt mycket, men det är verkligen kul att de vill komma ut och spela, säger Johan Mihkelson Ringqvist, ägaren av Ekholmsnäs golf Lidingö.

Anledningen till att banan dröjt kan delvis tillskrivas besvärliga väderläget med snö i april som sedan övergick till en extremt torr maj.

Johan Mihkelson Ringqvist grundade Ekholmsnäs Golf 2001.

Johan Mihkelson Ringqvist grundade Ekholmsnäs Golf 2001.

Ekholmsnäs Golf Lidingö

– Det finns många som kommer till en gräsmatta och tänker att den ser grön och spelbar ut, men jag tittar på det som händer under marken och hur rotsystemet ser ut. En bra gräsmatta har rötter på över två decimeter ner i jorden. Släpper vi ut folk för tidigt kan gräset förstöras och det blir kostsamt både prismässigt och tidsmässigt. Nu är det tre år sedan vi började bygga den nya golfbanan och då vill vi se till att det här blir bra och inte förstörs efter bara några veckor.

Totalt har han investerat 30 miljoner kronor, inkluderat den nya träningsanläggningen. Något som var nödvändigt för att tillfredsställa det stora trycket från spelare.

2020 hade Ekholmsnäs golf över 23 000 medlemmar. Man har även märkt av ett stort intresse från yngre spelare sedan man satte en tydlig plan kring juniorverksamheten.

Ekholmsnäs Golf Lidingö har gjort en satsning på unga spelare, och har välbesökta golfläger för ungdomar.

Ekholmsnäs Golf Lidingö har gjort en satsning på unga spelare, och har välbesökta golfläger för ungdomar.

Ekholmsnäs Golf Lidingö

– Det är enormt många barn- och ungdomar som dyker upp på våra läger. Det ställer inte bara krav på våra spel- och träningsytor utan också på att vi har duktiga instruktörer. De hjälper barnen både med golfen och det sociala runtom. Här gör Markus Andersson en helt fantastisk insats. Vi vill skapa en anläggning där familjen står i centrum.

Vädret till trots ser det ut som att banan kan öppna inom snar framtid.

– Min målsättningen är att kunna smygöppna senast i slutet av juli och då hålla öppet några dagar i veckan. Sedan är tanken att genomföra en officiell invigning i slutet av augusti där även representanter från Svenska golfförbundet och Lidingö stad är med.