Däckfirma inregnad – igen

Både däckfirman och dess hyresgäst, bilfirman till vänster i bild, hade svårt att ta emot besök.
Både däckfirman och dess hyresgäst, bilfirman till vänster i bild, hade svårt att ta emot besök.
Två företag i Sjödalen drabbades av översvämning efter förra tisdagens regnskur.

Enligt uppgift kan ledningssystemet vara underdimensionerat.

– Kunderna vänder vid grinden när de sett hur översvämmat det är, säger Stefan Johansson på Däckspecialisten i Sjödalen.

Det var efter förra tisdagens regnskur som däckfirmans tomt översvämmades rejält. På hela tomten låg en enorm pöl, nära 30 centimeter djup. Samtidigt rann vattnet vidare ner under husen, i brunnarna var det helt stopp.

Företaget Palms bilar hyr lokal av däckfirman och har sitt kontor längst in. I förra veckan hade man lagt ut träbackar för kunderna att gå på för att de inte skulle dränka skorna i vatten.

– Vi har varit här i fem år, det här är den näst värsta översvämningen sedan dess, säger bilsäljaren Janne Fernquist.

I augusti 2010 skrev Lokaltidningen Mitt i senast om översvämningarna i området. Då tvingades däckfirmans ägare vada till jobbet i knähögt vatten.

Både kommunen och Stockholm vatten är medvetna om problemet. För två år sedan uppgav Stockholm vatten att man skulle utreda problemet för att se om översvämningarna orsakades av bristande underhåll eller av ett underdimensionerat vattensystem.

– Vi vet inte exakt i dag men troligen klarade ledningssystemet inte av vattenmängden. Det händer inte ofta men troligen var regnet för kraftigt, säger Benny Sundesson, områdesansvarig för Huddinge på Stockholm Vatten.

Det kan dock vara svårt att avgöra om vem som bär ansvaret.

– Rent akut så kan man begära skadestånd hos oss och då får Stockholm vatten titta närmare på det, säger Benny Sundesson.

Så ni tänker inte göra något åt översvämningarna?

– Självklart tar vi med oss av det som hänt och vi får försöka titta närmare på det här, säger Benny Sundesson.

Även Förrådsvägen i samma industriområde drabbades hårt av översvämning.