ANNONS

Här griper polisen tre däcktjuvar i Arninge

Bildelstjuvar
Männen greps strax före tio på kvällen i Arninge.
En Österskärsbo och hans dotter stötte på tjuvar när de kom hem. De kunde gripas i Arninge i Täby och nu åtalas tre misstänkta för att ha stulit däck för 25 000 kronor. Männen, som säger att de egentligen sysslar med klädinsamling, har gett olika förklaringar till händelsen.
ANNONS

I slutet av oktober ertappade en man och hans dotter tre män som stulit däck inne på familjens tomt i Österskär. Mannen följde efter männens skåpbil som försökte smita och larmade polisen som kunde gripa männen i Arninge i Täby.

Händelsen inträffade strax före tio på kvällen.

”Däcken låg slängda”

Nu har männen, tre rysktalande litauer åtalats för stöld. Två av männen nekar till brott medan den tredje erkänt. I förhör har männen berättat att de brukar samla in skänkta kläder som säljs vidare i Polen och Baltikum.

En av männen har berättat att han och en kamrat promenerat runt i Österskär och då fått syn på däcken ”som någon slängt”.  En annan säger att han inte märkt att de var förföljda när de körde iväg från Åkersberga.

Försökte smita

Enligt däckens ägare förvarades däcken och fälgarna vid garaget tjugo meter in på tomten som är kuperad och omgiven av en häck. Han uppskattar att skåpbilen kört mycket fort – cirka 140 kilometer i timmen när den kom ut på E18.

Däckens värde uppskattas till cirka 25 000 kronor.