ANNONS

Tre dagar av dansbattles och graffitijam

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
I år blir det ingen valborgsfestival vid Kista ungdomsgård.
I stället blir det tre hela dagar av dans- och graffitibattles.
– Vi börjar på fredag och slutar på söndag. Det kommer massor av bra dansare och graffitimålare, säger Anders Marcus, föreståndare på ungdomsgården.
ANNONS

I stället för en valborgsfestival som tidigare KFUM Kista ungdomsgård arrangerade årligen blir det i stället ett stort event i tre dagar under valborgshelgen på Gäta Kista ungdomsgård, som är det nya namnet på gården efter regibytet.

– Det blir ett jättegraffitijam och ett dansbattle som avlöser varandra hela helgen. Det kommer massor av bra målare  och dansare hit, säger Anders Marcus, föreståndare på Gäta Kista ungdomsgård.

Det blir danstävlingar i olika stilar. På lördag blir det battle i breakdance och Allstyle. Prissumman är 5000 kronor.

– Vi har lagt tyngden på att försöka få hit många tjejer, och hoppas att våra dansworkshops kommer att locka hit många. Bland annat kommer dansare från Jamaica hit, säger Anders Marcus.

Några hundra meter graffitivägg kommer att målas under helgen, då det kommer att sättas upp skivor utomhus längs hela fritidsgården.

– Det känns så jäkla roligt att vi gör det här. Det kommer massor av bra målare hit som kommer att göra fantastiska målningar, säger Anders Marcus.

Det blir även livemusik, workshops, fotoutställning, podcasts, debatter, skivbörs och kafé under helgen.

Allt som händer på fritidsgården under helgen är gratis för alla åldrar.

Läs mer om eventet på Gäta Kista fritidsgårds Facebooksida.

ANNONS