ANNONS

Fyra dagars kulturfestival i Skarpnäck

Under kulturdagarna spelas bland annat teaterföreställningen Katitzi.
Under kulturdagarna spelas bland annat teaterföreställningen Katitzi.
Film, teater, litteratur och politik. Nästa vecka är det romska kulturdagar i Skarpnäcks kulturhus.
ANNONS

Den 6-9 september är det romska kulturdagar i Skarpnäck. Då finns möjlighet att både ta del av flera olika kulturevenemang och att delta i politiska diskussioner och workshops.

– Vi är väldigt glada att få lyfta fram de här romska kulturdagarna. Vi tror att det finns ett stort intresse för de här frågorna, dels för att det bor många romer i området men också för att vi tror att det är aktuellt för många andra som till exempel att prata om tiggeriförbudet eller den olaga registreringen av romer. Dessutom är det ett brett utbud av film, teater och musik, säger Dharana Favilla, kultursamordnare på Skarpnäcks kulturhus.

Under kulturdagarna visas bland annat en kortfilm där romer berättar om hur de har levt i olika läger och en annan där Fred Taikon och Hans Caldaras samtalar om hur romer bodde förr.

Ormteatern spelar pjäsen Katitzi som baseras på Katarina Taikons Katitzi-böcker och Gypsy jazz trio spelar musik av Django Reinhard.

Under kulturdagarna hålls även workshops om diskriminering och stereotyper. Och flera nya böcker presenteras.

– Det är È Romani glinda som ansvarar för programmet men genom  samarbete med oss och andra samarbetspartners så kan allt det här erbjudas kostnadsfritt för besökarna vilket vi tycker är fantastiskt, säger Dharana Favilla.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.