ANNONS

Dagis återigen drabbat av skadegörelse

ANNONS

Förra helgen drabbades förskolan Höglands-gården på Nockebyägen än en gång av skadegörelse. När personal, föräldrar och barn kom till förskolan förra måndagen möttes de av krossat spegelglas på gården.

– Jag blir jätteupprörd över att det finns personer som vid flera tillfällen förstör och gör våra barns miljö farlig att leka i, säger Katarina Bergegård, som har två barn som går på förskolan.

Under sommaren och hösten har förskolan vid sju tillfällen drabbats av skadegörelse. Fönsterrutor har slagits in, takplattor har kastats ner på gården, bord har eldhärjats, gården har skräpats ner och lek­utrustning har förstörts.

– Det är så klart jättetråkigt. Det rör sig om flera hundratusentals kronor som måste läggas på det här, säger Marie Lindahl, enhetschef för Nockeby förskolor.

Ett tätare samarbete har inletts mellan förskolan, stadsdelsförvaltningen, bolaget Skolfastig­heter i Stockholm AB och stadsdelens fältassistenter som arbetar med ungdomar.

Stadsdelsförvaltningen har vid ett par tillfällen låtit bevakningsbolag göra extra kontroller i området för att förebygga skadegörelse. Förskolan har också bett föräldrar i närområdet att gå förbi samt vädjat till grannar att hålla ögonen öppna.

Om förstörelsen eskalerar finns det även möjlighet att sätta upp värmekameror på gården.

– Ju fler vi är som vet om det här och som kan hjälpas åt att ha koll på helger och kvällar desto större chans är det att vi kan komma till rätta med och få slut på det här, säger Katarina Bergegård.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.