ANNONS

Dagisbarn får egen graffitivägg på Södermalm

Den lagliga graffitiväggen vid Björns trädgård reserveras för barn på förskolor. Det kan Mitt i nu avslöja.
ANNONS

Södermalms stadsdelsnämnd beslutade i mars att stadsdelen ska få tre lagliga graffitiväggar. Nu kan Mitt i berätta att en av dem, väggen som ska ligga i Björns trädgård, reserveras för förskolebarn. Det framkommer av handlingar som Mitt i har tagit del av. Beskedet bekräftas även av Södermalms stadsdelsförvaltning.

Förvaltningen vill dock inte ge några kommentarer innan torsdag, då ett pressmeddelande ska presenteras. Inte heller Södermalms stadsdelsnämnds ordförande Anders Göransson (S) vill ge kommentarer innan torsdagens pressrelease.

De tre lagliga väggarna på Södermalm ska placeras i Tantolunden vid Liljeholmsbron, Folkungagatan och i Björns trädgård. Väggen i Tanto öppnas preliminärt i slutet av juni, bygglovsbesked väntas de kommande veckorna. Väggen på Folkungagatan är tänkt att ligga nedanför Ersta sjukhus. Men den kan byggas först när den före detta bensinstationen har rivits och marken sanerats, vilket förhoppningsvis blir till hösten. Det är inte klart än när väggen vid Björns trädgård kommer att sättas upp.

– Ambitionen är en bred användning av väggarna och ett färgglatt Södermalm, har Anders Göransson (S), stadsdelsnämndens ordförande, tidigare sagt till Mitt i.

Men alla är inte lika nöjda till de öppna väggarna. Christoffer Järkeborn, (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden är kritisk.

– Vi är jätteoroade. Det vi befarar är att det kommer att leda till skadegörelse och klotter, sa han till Mitt i samband med att väggarna presenterades.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.