Dagisbarn stack sig på en kanyl

Ett barn på förskolan Gula villan stack sig i tisdags på en kanyl som låg på gården. Flera föräldrar är oroliga över situationen i området.

– Vi har tagit prover som väntar på att analyseras, men barnet mår i dag bra, säger Titti Rylander, förskolechef för S:t Görans förskoleområde.

Hon menar att området kring förskolan i Stadshagen har blivit allt stökigare.

– Jag har själv ringt polisen när jag ser folk sitta i parken intill och använda narkotika.

Förskolan ska nu förbättra sin belysning av gården och har anlitat ett vaktbolag som ska patrullera där på kvällar och helger.

– Vi har bett närpolisen patrullera oftare men har fått till svar att de inte har resurser till det.

En mamma med barn på förskolan menar att många föräldrar är oroliga över situationen.

– Parken intill förskolan är en känd problempark där många missbrukare alltid hållit till. Jag tycker man behöver ta ett större grepp om området och ge mer resurser till förskolan. I dag städar de av gården i fem minuter innan barnen kommer, säger hon.

Varken Titti Rylander eller närpolischefen Stefan Holmén gör kopplingen till sprut­utbytesprogram­met som start­­­­ade på S:t Görans sjukhus i april.

– Det finns inga belägg för ett samband just nu. Problemen har varit välkända i flera år, men det går upp och ner, säger Stefan Holmén.

Under sommaren har det varit mer stök i parken vid Stadshagen än tidigare enligt honom. Han ser det som en konsekvens av att Ny Gemenskap flyttat från Vasastan till Västberga och att Stadsmissionens hjälpverksamhet på Kungsholmen därför behövt ta emot många fler besökare.

Parken intill förskolan är en känd problem-park.