Dags att sparka igång sportlovet i söderort

Klättring, rap och superhjältar. Det finns mycket kul att ägna sig åt för den som är kvar i stadsdelen under sportlovet.

Vi listar saker du kan ägna sportlovsveckan åt på hemmaplan.

Varför inte börja sportlovet med skridskodisco? På lördag kväll är det skridskodisco i Farsta ishall. Inträde kostar 30 kronor och discot pågår mellan klockan 18.30-21.

På Gubbängens IP går det att åka skridskor varje dag. På måndag tänds grillen klockan 10 och det går bra att grilla medhavd korv.

För den som vill åka skidor men är kvar i stan är Hammarbybacken öppen.

På onsdag lär du dig att göra coolaste rappen på Enskede bibliotek. Under ledning av Fryshusets personal får du lära dig att skriva rapptexter på bibblan. Dalens allé, 15-19.

Den som vill bege sig ner i underjorden kan passa på att gå visning av Atlas Copco-gruvan i Sickla, 20 meter rakt ner i urberget. Sportlovsvisningar ordnas för barn mellan 7 och 12 år på onsdag och fredag mellan klockan 13 och 14. Visningen kostar 70 kronor för både barn och vuxen.

Dieselverkstaden i Sickla ordnar endagskurs i keramik och keramikmålning och serieteckning.

På Gubbängens bibliotek kan du ägna dig åt Minecraft-pyssel på onsdag mellan klockan 13 och 15. Där får du klippa och klistra ihop olika figurer från Minecraft i papper.

På Berättarministeriet i Hagsätra har du chansen att bli en superhjälte. Alla barn mellan 8 och 18 år är välkomna att läsa och skriva om superhjältekrafter. Måndag till fredag 14-17, onsdag-fredag även 10-12 och lördag 12-15.

Den som vill ha en garanterat roligt utmaning kan prova på att klättra på Klätterverket i Sickla. Under hela sportlovet är det drop in-klättring för barn mellan 10 och 15 där barnen får prova på att klättra tillsammans med en instruktör. Det kostar 150 kr.