ANNONS

Dags att tycka till om gula linjen

Gula linjens officiella färg.
Gula linjens officiella färg.
ANNONS

Från och med idag den 2 december och fram till den 15 januari kan du tycka till om den nya gula tunnelbanelinjen mellan Odenplan och Arenastaden. Nu är nämligen planen ute på samråd.

– Det är ett samråd som gäller för alla, både de som bor runtom vår kommande anläggning och för myndigheter och andra remissinstanser. Samrådet är till för att vi ska kunna presentera hur långt vi har kommit i planeringen och hur vi tänker oss placering av stationer och entréer samt kring byggtiden, säger Malin Harders, projektchef för tunnelbanan till Arenastaden.

Vad är det för synpunkter ni vill ha in?

– Från boende är det lokalkännedom, typ hur vi ska dra trafiken eller andra specifika saker som man tycker att vi ska kolla en extra gång på, säger Malin Harders.

Hur mycket kan man påverka?

– Vi har haft ett tidigt samråd, nu har vi ett nytt när man kommit betydligt längre i planeringen. Det här är något vi planerar och tror på, men kommer det in synpunkter som vi inte tänkt på, kan det bli att man får planera om. Flytta en uppgång, hur man ska få fram trafiken på ett bättre sätt eller liknande. Därför är det så viktigt att vi får in synpunkter, säger Malin Harders

Under samrådsperioden genomförs även två öppet hus där man kan studera förslaget, ställa och få svar på frågor samt lämna in synpunkter.

För Solnabor är det öppet hus den 9 december på Solna stadsbibliotek kl. 15-19. Dagen efter hålls ett öppet hus, samma tid, på 7A Odenplan på Norrtullsgatan 6 för berörda i Vasastan.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.