ANNONS

Dags att valla skidorna

­­­­Björn Vidén njuter i skidspåret.
­­­­Björn Vidén njuter i skidspåret.
Både Nacka Värmdö skidklubb och Ingarö IF har nu öppnat skidspår.

Nytt för i år är att Ingarö IF infört avgift på 40 kronor per person och dag.
ANNONS

Så kom snön till sist, efterlängtad av många. I förra veckan räckte det inte till att dra skidspår i skogen, men på öppna fält fungerade det.

– Vi spårade faktiskt redan den 28 december. Bara under första veckan hade vi 1400 besökare. Intresset är jättestort, det är så kul! säger Erik Björelind, ansvarig för spårpatrullen hos Nacka Värmdö skidklubb.

Klubben har spårat en 3,5 kilometer lång bana på Nacka golfbana och en 700 meter lång slinga på golfrangen strax intill.

På Ingarö golfbana hade Ingarö IF spårat ett fem kilometer långt skidspår förra veckan, och hoppades kunna förlänga den till 7 kilometer. Men där åker man inte längre gratis.

– Vi har infört en obligatorisk spåravgift på 40 kronor per dag för vuxna. Vi får inte ihop det annars. Bara scootern kostade 70 000 kronor och bensinen är dyr, säger Rickard Amant, ansvarig för drift och utrustning hos Ingarö IF.

Tidigare har Ingarö IF haft en frivillig avgift men bara lyckats skrapa ihop några tusenlappar per år. I Nacka Värmdö skidklubb fortsätter man så – på Nacka golfbana betalar man 30 kronor per dag, om man vill.

– Vi har pratat om att införa en obligatorisk avgift men det är knepigt att kontrollera att alla betalar. Om man tar betalt kan folk dessutom börja kräva en spårkvalitet som vi kanske inte alltid kan hålla, säger Erik Björelind.

Båda klubbarna laddar nu för sina tävlingar: Värmdöloppet den 31 januari och Ingarövasan den 13 februari.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.