ANNONS

Nu är det dags: designhuset rivs

Rivningens startar om några veckor.
Rivningens startar om några veckor.
Det är mer än ett år sedan rivningen och detaljplanen godkändes.
Och nu är det dags – om några veckor rivs designens hus vid Telefonplan.
ANNONS

Designens hus, eller svarta huset som det också kallas, vid Telefonplan byggdes 1969 och var en del i planen på att göra Telefonplan till en designstadsdel.

Men så blev det inte – och det har sedan länge funnits planer på att riva huset för att göra plats för fler bostäder. Och nu är det dags.

Rivning startar i september

I december 2016 godkände stadsbyggnadsnämnden detaljplanen med medföljande rivning och i september året efter antogs den av kommunfullmäktige. 

– Under augusti gör vi själva etableringen av arbetsplatsen, det vill säga sätter upp plank och staket. Det ska vara klart den 1 september, säger Anna Nyberg, fastighetsutvecklingschef på Vasakronan i Stockholm, som äger fastigheten.

I september kommer den invändiga rivningen att sätta igång.

– Sedan är det planerat att den lite tyngre rivningen, stomrivningen, ska pågå mellan oktober och december, säger Nyberg.

Ska ersättas med bostäder

Svarta huset ska ersättas av ett fyravåningshus med 130 lägenheter. Men när det kommer att stå färdigt är inte klart, eftersom Vasakronan för närvarande försöker sälja till någon som får stå för själva nybygget.

ANNONS

– Eftersom vi är en kommersiell aktör kommer det att gå iväg till en bostadsaktör, men detaljplanen står fast, säger Anna Nyberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.