Dags för årets Cosplay- och gamingfest

Isdrottningen, gestaltad av Emma-Charlotta Granath, vann tidigare tävlingen "Heroes of Comic Con Stockholm" och hennes hjältinnekaraktär frontar nu mässan i marknadsföringen.
Isdrottningen, gestaltad av Emma-Charlotta Granath, vann tidigare tävlingen "Heroes of Comic Con Stockholm" och hennes hjältinnekaraktär frontar nu mässan i marknadsföringen.
Nästa helg invaderas Kista av sagolika figurer från film, serie- eller tv-spelsvärlden.
Det är Comic Con Stockholm som slår upp dörrarna till Kistamässan på höstlovsfredagen för en helg full av Cosplay, spel, serier och annat från populärkulturen.

Som en avslutning på höstlovet hålls årets Comic Con Stockholm i Kistamässan från fredag till söndag nästa vecka.

Det är Nordens största kombinerade mässa för spel, serier och film. Under helgen finns spelutvecklare, serietidningsskapare och delar av Hollywoods film- och serieindustri på plats.

Mässan brukar locka drygt 30000 besökare och många av dem kommer utklädda.

– Cosplaykulturen växer och vi ser att det kommer fler och fler utklädda vilket är jättekul. Hela Kista förvandlas under helgen, de som klär ut sig syns i gallerian och på gatorna också, säger Marika Metsola Renström, pressansvarig för mässan.

I maj gick nyheten om att skådespelaren Evanna Lynch, som spelar rollen som Luna Lovegood i Harry Potter-filmerna kommer till mässan. Men hon kommer inte, då det krockade med andra uppdrag. Arrangörerna hoppas att de hinner hitta en annan likvärdig ersättare inom kort.

Andra specialinbjudna gäster är till exempel youtube-kanalen The Hillywood Show och Jamie Bamber aka Lee Adama från Battlestar Galactica.

Mässan började i Kistamässan 2010 som spelmässan Gamex. Hösten 2014 slogs den ihop med Comic Con.

– Tidigare hette den Gamex/Comic Conmässan, men i år byter vi namn Comic Con Stockholm, säger Marika Metsola Renström.