Dags för Bollstanäsdagen

Bollstanäsdagen; Upplands Väsby
Bollstanäsdagen var välbesökt förra året då dagen arrangerades för första gången.
Stärkt sammanhållning är målet för Bollstanäsdagen som arrangeras på söndag.

– Vår idé är att lyfta fram bra saker som finns i Bollstanäs, som föreningslivet och lokala företag. Tillsammans vill vi göra det till en trevlig dag för familj och vänner, säger Bengt Pålsson som sitter med i styrelsen för Bollstanäs egnahemsägareförening som anordnar Bollstanäsdagen för andra året i rad.

Festligheterna kommer att hållas i församlingshemmet och vid Grimstagården. Bland aktiviteterna finns bland annat tävlingar och lekar i handboll, basket och fotboll som Bollstanäs sportklubb fixar.

Äldre foton från Bollstanäs kommer att visas upp under dagen men tanken är också att nya ska tas.

– Tanken är att man lägger upp fotona på Instagram under hashtag Bollstnäsdagen. Sedan visar vi upp de bilder som har fått flest lajks, säger Bengt Pålsson som själv bott i Bollstanäs i över 40 år.

Vad tycker du karakteriserar Bollstanäs idag?

– Det finns lite av en småstadskänsla i Bollstanäs. Sedan så karakteriseras Bollstanäs av att det är välskött och att människorna här vill göra bra saker.

Är sammanhållningen stark?

– Ja, jag tycker att det finns en sammanhållning i Bollstanäs och tanken är att den här dagen kan stärka den andan, säger Bengt Pålsson.

Bollstanäsdagen är öppen även för alla som inte bor i området och arrangemanget börjar vid klockan 11 nu på söndag.

Fakta

Område med lång historia

Grimsta och Bollstanäs har varit bebyggt ända sedan slutet på 1700-talet.

I början på 1900-talet byggdes i området egnahembostäder. Det var en typ av bostäder som gjorde lättare för personer med små inkomster att kunna bo i ett eget hus.

Delar av Bollstanäs var ända in på 1990-talet ett område med sommarbostäder som saknade kommunalt avlopp och vatten.

Idag är Bollstanäs ett av Upplands Väsbys populäraste villaområden och närmast Norrviken ligger några av kommunens dyraste villor.

Källa: Wikipedia och Bollstanäs egnahemsägareförening