ANNONS

Hastigheten sänks på Spånga Torgväg

Nästa år sänks maxhastigheten på Spånga Torgväg från 50 till 30 kilometer i timmen. Sänkningen ingår i Stockholms stads satsning för att minska antalet trafikolyckor.
ANNONS

Stockholms stad har ett övergripande trafikssäkerhetsmål om att minska antalet dödade och svårt skadade i trafikolyckor med 40 procent till år 2020. Som ett led i arbetet planerar man nu att sänka hastigheterna på ett stort antal vägar runt om i staden. Det skriver tidningen Dagens Nyheter.

En av gatorna som får minskad hastighet redan nästa år ligger i gamla Spånga, nämligen den lilla gatsnutten Spånga Torgväg bakom Spånga torg där det idag är 50 kilometer i timmen. Under våren 2016 kommer vägen att skyltas om och få 30-skyltar.

Kommunens satsning kostar totalt 7,7 miljoner kronor. Då ingår omskyltning och informationsarbete om de nya hastighetsgränserna.

”Lägre hastigheter ger färre olyckor, mindre buller och lägre utsläpp och det tror jag att Stockholmarna vill ha” säger trafikborgarrådet Daniel Helldén till Dagens Nyheter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.