ANNONS

Dags att söka sommarjobb i Vallentuna

Sommarjobb i Vallentuna
Jobb inom äldreomsorgen hör till det som erbjuds i sommar.
Snart öppnar kommunen för årets ansökningar.
ANNONS

Det handlar om 100 jobb inom äldre- och barnomsorgen samt inom kultur och fritid.

I fjol hade den som var intresserad bara en vecka på sig att söka. I år står ansökningsfönstret öppet dubbelt så länge, mellan den 9 och den 22 mars.

Lottning

Jobben fördelas genom lottning, något som Ylva Hedberg, enhetschef på barn- och ungdomsförvaltningen tror också kan göra det lite mindre stressigt.

– Kanske har man större chans att få jobb inom det område man söker med lottning än om vi tillsätter den som kom först till kvarn. Man kan rikta in sig mer i lugn och ro på till exempel jobb inom förskolan.

Många söker

För att komma i fråga ska man vara folkbokförd i Vallentuna, vara mellan 16 och 19 år och kunna jobba mellan den 15 juni och den 16 augusti. Man får inte ha sommarjobbat i kommunen tidigare men kommunen ställer inga krav på utbildning.

Den som söker lämnar först in en intresseanmälan på kommunens webbformulär. Den 6 april får de 100 som lottats ut besked och information om vilka arbetsplatser som är aktuella. De ska sedan svara på var de helst vill jobba. Förutom på förskolor, fritids och äldreboenden finns en hel del kultur- och fritidsjobb.

– Man kan få jobba som trivselvärd på Kvarnbadet, med kanotuthyrning, filmvisning och en del vaktmästaruppgifter. Åtta ungdomar får repetera in ett musikprogram tillsammans med Kulturskolan. Den åker de sedan ut med på äldreboenden, förskolor, Kulturhuset och Kvarnbadet. Det finns också sommarjobb på den nya ungdomsgården Mega, berättar Malin Bjelke som handlägger sommarjobben på barn- och ungdomsförvaltningen.

Möte på Mega

Måndagen den 9 mars klockan 16 hålls en informationsträff på Mega. Då finns det möjlighet att ställa frågor och få hjälp med sin intresseanmälan.

Förra året gick det fyra sökande på varje plats. Kommunen uppmanar den som vill jobba i sommar att även söka sommarjobb på andra håll.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.