ANNONS

Dålig sikt för långa förare

Arkivbild: Sara Flodin
Arkivbild: Sara Flodin
Backspeglar på Nobinas nya Volvobussar ställer till det. Enligt företagets skyddsombud får långa förare problem med sikten i rondeller och korsningar.
ANNONS

Företrädare för Kommunal påtalade problemet med vänsterbackspeglarna för Nobinas ledning redan i somras då de nya bussarna togs i trafik. Nu har de vänt sig till Arbetsmiljöverket med en begäran om stöd för att få Nobina att lösa problemet.

Jonas Lindeskär, trafikchef på Nobina, håller med om att det tagit lite för lång tid, men säger att det har sin förklaring:

– Vi har bussar över hela landet. Därför är det viktigt att de beslut vi fattar är grundade på statistik och att vi hittar ett enhetligt förhållningssätt, säger han.

Enligt Jonas Lindeskär har de i vissas tycke lågt placerade och skymmande backspeglarna aldrig lett till någon olycka.

– Än så länge har vi inga incidenter inrapporterade, men självklart ska vi göra en justering så att så många förare som möjligt blir nöjda. Vi prövar nu en högre placering i flera bussar.

Bussförare har även uttryckt missnöje med en annan ny busstyp. Den nya Scaniabussens solskydd håller inte måttet och bländar förare.

– Här har vi inte heller haft några incidenter, men Scania håller på att titta på ett nytt solskydd. Förare ska ju inte behöva böja sig för att slippa bli bländade, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.