ANNONS

Dalskolan kan flyttas till gymnasiet

Efter ett års utredande vill Allianspartierna flytta Dalskolan till Tyresö gymnasium. Den byggnad där Dalskolan huserar i dag ska bli förskola.

- Vi ska be tjänstemännen titta på om det här är en möjlig lösning, säger Ann-Christin Svensson (M).
ANNONS

I centrala Tyresö finns det skolor som har för stora lokaler och för få elever – en trend som förstärkts sedan Engelska skolan startade för snart ett och ett halvt år sedan.

– Det är ett faktum att vi har för mycket skollokaler på fel plats och att vi just nu betalar för luft, säger Monika Larsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

I en stor lokalförsörjningsutredning med sikte på år 2025 har tjänstemän på kommunen tittat på behovet av eventuella nya skolor, renoveringsbehov, men också på om någon eller några skolor ska avvecklas. Teknikkonsultföretaget Sweco har tidigare pekat ut Dalskolan som lämplig för avveckling, vilket också fått stöd i kommunens egen utredning.

Enligt grundskolechefen Johan Ahlkvist har Dalskolan ett vikande elevunderlag och delar av lokalerna är i dåligt skick, vilket kommer att kräva stora investeringar under de närmaste tio åren.

Men i förra veckan kom Allianspolitikerna med ett eget förslag som de vill att tjänstemännen ska titta på.

– Vi har en stor inflyttning. Vi ska bygga 1 000 bostäder i Norra Tyresö centrum och ungefär lika många vid Wättingestråket. Därför känner vi oss väldigt osäkra på om det verkligen är lämpligt att avveckla en skola, säger Ann-Christin Svensson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

För elever som inom kort ska välja högstadieskola är alltså Dalskolan fortfarande ett alternativ?

– Absolut! Och om man sedan måste byta byggnad blir ju flytten inte särskilt långt bort, säger Ann–Christin Svensson (M).

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.