I dag tar Danderyd farväl av Peter Plax

Peter Plax mord Danderyd Sollentuna yxmord begravning
Den 16-årige Peter Plax begravs i dag, efter att han misstänks ha blivit mördad i närheten av Rösjöbadet i Sollentuna.
Den 16-årige Peter Plax, som misstänks ha blivit mördad av sin nära vän i Sollentuna för knappt två veckor sedan, begravs i dag. En kyrklig ceremoni i rysk-ortodoxa kyrkan i stan följs av jordfästning på Danderyds kyrkogård.

Det misstänkta mordet på den 16-årige Peter Plax har skakat om Danderyd.

Det var fredagen den 2 augusti som Peter åkte till Sollentuna med en nära vän. Senare samma kväll larmade vännen polisen och anmälde sig själv.

Peter Plax hittades skadad i närheten av Rösjöbadet och hans liv gick inte att rädda. Den jämnåriga vännen sitter nu häktad, misstänkt för mord.

Spåddes en lysande framtid

Tragedin har försatt Fribergaskolan, där båda pojkarna var elever, i chock och kommunen har inrättat krisberedskap för barn och ungdomar i behov av stöd.

Mitt i har tidigare pratat med Peters kompisar och mamman Olga Teouch, som beskriver Peter som en nyfiken, empatisk och sällsynt begåvad kille. Han hade lätt i skolan och spåddes en lysande framtid inom både musik och studier.

I dag tar de alla farväl av Peter. En begravningsceremoni i rysk-ortodoxa kyrkan på Birger Jarlsgatan följs av en jordfästning på kyrkogården vid Danderyds kyrka.