Danderyd klättrar i skolrankning

Som skolkommun rankas Danderyd högre i år av Lärarförbundet i en årlig granskning.
Som skolkommun rankas Danderyd högre i år av Lärarförbundet i en årlig granskning.
När Lärarförbundet rankar bästa skolkommun i år hamnade Danderyd som trea bland Stockholms kommuner, en förbättring från tidigare år.
– Det är oerhört glädjande, säger Monica Renstig, (L) utbildningsnämndens ordförande.
Monica Renstig

Monica Renstig, (L) utbildningsnämndens ordförande i Danderyd.

I femton år har Lärarförbundet utsett bästa skolkommunen. Det gör de för att uppmärksamma högre lärartäthet, legitimerade lärare och bättre lön. Danderyd rankades som tredje bästa skolkommun i länet i år och på plats 48 bland Sveriges 290 kommuner, en förbättring från 2014 då Danderyd rankades som 103. 

Vi har tillskjutit rejält med pengar utöver i lönekuvertet och det tror jag är en av orsakerna att vi lyckats så bra. Vi har jobbat aktivt för att höja lärarnas status. Det andra är att våra elever fortsätter prestera så bra, säger Monica Renstig, (L) utbildningsnämndens ordförande i Danderyd

Hur känns det?
Det är oerhört glädjande och ett kvitto på att vi gör rätt.

Finns en utmaning eller är allt bara bra?
Det svåraste är ju att det råder akut lärarbrist i alla storstockholms kommuner och att vi måste konkurrera med en stimulerande miljö för lärare, bra lön, goda arbetskamrater och att vi är en bra arbetsgivare, för konkurrensen är jättehård både vad gäller förskolelärare och lärare.