ANNONS

Danderyd mest klickat på nätet

Kristina Stael von Holstein trivs i sin nya lägenhet i Sätra ängar. För henne var det barnbarnen i Stocksund som lockade att flytta till Danderyd. "Men även många av mina vänner bor här och så är det så mycket grönt"
Kristina Stael von Holstein trivs i sin nya lägenhet i Sätra ängar. För henne var det barnbarnen i Stocksund som lockade att flytta till Danderyd. "Men även många av mina vänner bor här och så är det så mycket grönt"
Exklusivitet, bra läge eller bara drömmande?

Förra året var Danderyd den kommun i landet som var mest klickad på bostadsportalen Hemnet.

– Många tittar nog mest för skojs skull, säger mäklaren Joakim Karlbom.
ANNONS

Enligt statistik från bostadsportalen Hemnet var Danderyd den kommun i hela landet med mest klick förra året. I snitt var det 1 123 klick varje vecka på objekt i Danderyd. Tvåan, Partille, hade bara 988 klick i veckan. I Stockholms län var Lidingö näst populärast.

– Hela Danderyd har en speciell aura som lockar till sig människor med en viss smak och tycke, särskilt i Djursholm. Jag tror det ger en känsla av självuppfyllande som folk dras till, säger Joakim Karlbom på Fastighetsbyrån i Danderyd.

Samtidigt är antalet objekt som är ute till försäljning just nu relativt få. Därför tror han en anledning till den stora klickraketen beror på att många fönstershoppar.

– Många är nyfikna på de lite mer dyra objekten. Flera villor i Djursholm har en hög prislapp och är exklusiva. Kanske ser många det som inredningsinspiration, Joakim Karlbom.

Kristina Stael von Holstein har precis flyttat in i sin trea i Sätra Ängar.

– När jag såg den här lägenheten tänkte jag: här vill jag bo!

Hon hade letat efter en lägenhet i Danderyd i nästan ett halvår innan hon hittade den rätta och slog till.

– Främst flyttade jag hit för att jag ville komma nära min dotter och mina barnbarn som bor i Stocksund. Sedan fastnade jag för att det är så mycket grönska och att det är så bra kollektivtrafik här, säger hon och tittar ut över Edsviken från sin balkong.

– Och så är det så lugnt här, vilket jag uppskattar, säger hon.

ANNONS

Att Danderyd är en välmående kommun med mycket grönområden, bra skolor och låg skatt tror även Joakim Karlbom är något som lockar många bostadsköpare.

Grannkommunen Täby, som enligt Karlbom på flera sätt är en likvärdig kommun, hamnar däremot först på sjunde plats bland stockholmskommunerna och på sextonde plats i hela landet. Hur det kommer sig vet han inte.

Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet, tror inte enbart på att de höga klicksiffrorna beror på fönstershoppande.

– Ju högre prislapp ett objekt har desto mer snäv blir såklart kundkretsen som har möjlighet att betala de priserna. Men man kan titta på bostadsrätter i Danderyd och se att de har ökat med 19 procent de senaste tolv åren enligt mäklarstatik och rikssnittet ligger på 16 procent, så det är inte bara fönstertittande som det är frågan om. Det reflekterar ju ett verkligt köpintresse också, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.