ANNONS

Så tycker Danderyd om mobilförbud i trafiken

Positivt med ny lag om mobilförbud vid ratten.
Positivt med ny lag om mobilförbud vid ratten.
Jessica Granberg.
Jessica Granberg.
Johanna Jangälv.
Johanna Jangälv.
Frank Lange.
Frank Lange.
Antons Sjöberg, Felicia Fragell, Ebba Schulz och Christophers Zwiefelhofer.
Antons Sjöberg, Felicia Fragell, Ebba Schulz och Christophers Zwiefelhofer.
Nu är det slutsurfat på vägarna. Lag om mobilförbud bakom ratten från februari. Hur tas den emot i Danderyd? Mitt i har frågat runt.
ANNONS

Från den 1:a februari skärps lagen gällande användandet av mobiltelefon i trafiken. Föraren får inte längre hålla mobiltelefonen i handen och endast prata i mobilen genom handsfree. Hur har denna lag tagits emot? När Mitt i frågade runt i Danderyd var de flesta positiva till den nya lagen.

– Det är jättebra att alla har full uppmärksamhet på bilkörningen och inte på telefonen. Jag tror att många olyckor beror på mobilen och det är märkligt att den inte funnits innan, säger Jessica Granberg.

Fler positiva reaktioner på mobilförbudet.

– Det är bra, ibland ser jag bilar som vinglar fram och man blir på sin vakt. Sedan ser man att de håller på med mobilen, det är läskigt när man vet att de inte har koll. Det är inte bra för någon. Själv har jag redan en ställning för mobilen, säger Johanna Jangälv.

Bra lag som kommer fem år för sent

– Bra lag som kommer fem år för sent. Jag ser ofta förare som inte verkar vara vakna. Sedan har vi det här att vissa busschaufförer pratar i telefon när de kör, det känns inte tryggt, säger Frank Lange.

Antons Sjöberg, Felicia Fragell, Ebba Schulz och Christophers Zwiefelhofer. Foto: Jens Kassnert

Men inte alla är helt övertygade om att lagen är bra.

ANNONS

– Jag tycker det är dåligt för då kan man inte lyssna på musik och byta låt från mobilen. Fast då får man väl slänga undan mobilen om polisen kommer, säger Anton Sjöberg.

– Om polisen kommer ser de väl inte att man håller på med mobilen? Man får ta det försiktigt i så fall, fyller Christopher Zwiefelhofer in.

Antons och Christophers kompisar Felicia Fragell och Ebba Schulz är mer positiva till lagförslaget ur ett säkerhetsperspektivet. De menar att säkerheten ska gå före vilken låt man ska lyssna på.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.